FERMENTERT

- TIBI er en fermentert kullsyreholdig drikk -
 
 
Vi har hatt mange forfriskende diskusjoner om hva vi skal kalle denne deilige drikken vår, for å si det rett ut. Noen kaller den nemlig vannkefir, men siden de fleste rynker på nesen og tenker at da snakker vi om en tyktflytende sur melkedrikk, så landet vi på fermentert kullsyreholdig drikk.

Hva vil det si at noe er fermentert? Jo, det er bare et lekrere ord for gjæret. En god del av det du spiser er faktisk fermentert uten at du kanskje tenker over det – som sjokolade, surdeigsbrød og youghurt. Samtidig dukker dette begrepet opp stadig oftere, både i samtaler og i artikler, og det utvikles nye matretter hele tiden. Fermentering er blitt et buzzord!

Fordelen med fermentert drikke er at det skapes melkesyrebakterier under prosessen. Vups, her dukker ordet melk opp igjen, men melkesyrebakterier har ikke noe med melk å gjøre. Melkesyrebakterier er den største gruppen av probiotiske bakterier i tarmen. Du har kanskje hørt at leger anbefaler å drikke for eksempel Biola etter en antibiotikakur? Det er fordi Biola inneholder laktobasiller som er en type probiotika. Som igjen bidrar til å opprettholde den naturlige bakteriefloraen i tarmen. Det samme gjør TIBI. Og morsomt nok inneholder TIBI ikke melk.

Så TIBI er med dette ikke bare et godt alternativ til andre alkoholfrie drikker, drikken kan også gjøre noe nyttig for magen. Hvor kult er ikke det?

Det er derfor vi produserer TIBI. For å gi deg dråper som ikke bare er velsmakende og leskende, men som også gir deg den gode magefølelsen!

TIBI kan du nyte til maten, til kos, og som et supersunt alternativ til alkoholfri champagne. Det er den sunne brusen.

 

Nyt meg, digg meg, elsk meg!


Noe du lurer på om TIBI? Her er svar på de mest vanlige spørsmål.

1Hva er Tibicos?
Tibicos er en fantastisk ting! Det er små geleaktige kuler som består av bakterier og gjær. Under fermenteringen vil denne kulturen spise sukker og formere seg slik at det blir produsert probiotika og organisk syre i væsken.
2Hvor mye kan jeg drikke av gangen?
Føl deg frem. Er kroppen din helt ukjent med sunn mat og drikke, kan det holde med et glass om dagen.
3Hva er TIBI?
TIBI er en fermentert drikk som er brygget på en kultur som heter Tibicos. Tilsatt smak er den en velsmakende og forfriskende drikk - med fordeler. Den inneholder probiotika som viser seg å kunne bidra til naturlig balanse i magen.
1Hvor lenge er TIBI holdbar åpnet i kjøleskap?
TIBI holder seg fint åpnet minst 5 dager i kjøleskap. Men etter 5 dager er det lov til å lukte og smake om den fortsatt er drikkbar, og i de fleste tilfeller kan du sikkert nyte den i enda et par dager.
2Når drikker man TIBI?
Nyt din TIBI til maten, eller rett og slett som en forfriskende drikk mellom måltidene. Nyt den gjerne som et alkoholfritt alternativ som aperitiff eller kosedrikk.
3Hvor får jeg tak i TIBI?
Du finner TIBI på boks i en del Meny- og Spar-/Eurosparbutikker. TIBI på glass finner du i en rekke helsekostbutikker, frittstående kolonialer og kafeer rundt om i landet. I Stor-Oslo kan du bestille TIBI rett hjem på døren fra vår nettbutikk eller kolonial.no.